Sorry no picture of Whisky desert ( Whiskylagkage ) at present time.


WHISKY DESERT ( Whiskylagkage )



Ved AWA's 1 års fødselsdag - skulle vi selvfølgelig have lagkage og det blev faktisk en ganske god success med en whisky lagkage så her er opskriften.:

3 - Lagkage-bunde
1 stor dåse mandarinbåde
1 dåse ananas i skiver.
4-6 cl blended whisky (En whisky uden for megen karakter - vi brugte Famouse Grouse)
1 cl sød whisky (F.eks. MacAllan)
1/2 liter piskefløde
Vaniliekage cream (Pose der skulle blandes op med mælk)
Kagekrymmel - Chokolade er vist bedst !
Sukker
Vaniliesukker

Tag mandarinerne ud af dåsen og lad vædsken løbe fra - giv dem evt. et let pres i et vidskestykke.
Tag en mellem ovnfast skål eller et glas der kan tåle høj temperatur.
Hæld halvdelen af den blended whisky i skålen/glasset og sæt ild til det. (Argh lyder det for nogle men det er for at tage lidt af spritten af !)
Når flammen er ved at blive svag (eller kanten på skålen/glasset er meget varm.) høldes mandarinerne med i og resten af den blended whisky hældes over kort efter.
Lad mandarinerne stå i denne lage i lang tid ( ½ til 1 hel dag.)

Tilbered vanilie lagkage creamen.
Tilsøt creamen ½ cl sød whisky - samt 1 tsk sukker. og rør det forsigtigt rundt.
Tag et lagkagefad
Drys et let lag sukker ud over bunden
Læg en lagkagebund
Stænk den med lidt af den søde whisky (2 tsk.)
Piskefløden piskes til flødeskum - tilsæt lidt vaniliesukker og rør det forsigtigt rundt.
Læg et lag creame ud på bunden (ca ½ delen) og derpå et lag ananas.
Læg et let lag af flødeskummen ud over ananasen så evt. huller udfyldes.
Næste lagkagebund.
Stænk igen med sød whisky
Resten af Vanilie- / whisky kage creamen.
Læg et godt lag med de marinerede - manderiner
Igen et let lag af flødeskum
Læg låg på (sidste lagkage bund / top)
Pynt så med det resterende flødeskum - evt. resterende mandariner og hvis der
er ananas tilbage kan disse f.eks. gives et lag sukker og skæres i mindre stykker.

Har du tid anbefaler vi at whisky lagkagen får lov til at stå nogle timer i køleskabet inden serveringen / pyntning.

og vigtigst af alt - den bør følges op med en kop kaffe en af dine favorit whiskies.


LINKS..........to official Whisky desert ( Whiskylagkage ) or related web pages.
URL : None at present time.


Home
WhiskyLinks
WhiskyShops
WhiskyIndex
WhiskyStills
WhiskyBooks
About Whisky
News
Jokes
Test
ContactForm

AWA - Alternative Whisky Academy is a private, none-commercial, no-profit, none-selling whisky society.

Site made by
www.awa.dk (Alternative Whisky Academy)